Bengkel Kecemerlangan Kimia 2014

10 Mei 2014 – Bengkel Kecemerlangan Kimia telah diadakan di Dewan HAMKA Al Kubra, Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Jempol (INTEJ). Bengkel tersebut telah dirancang bagi memberi impak peningkatan akademik khususnya matapelajaran Kimia. Encik Mazrulhisam selaku Setiausaha bengkel telah menjemput Guru Cemerlang Kima selaku penceramah iaitu Encik Chin Kok Von daripada SMK Syed Ali Al Jufri, Jelebu. SMK Batu Kikir (Model Khas) selaku sekolah angkat SBT telah menghantar seramai 50 orang pelajar dan 02 orang guru untuk menyertai bengkel tersebut. IA telah berlangsung selama 2 jam bermula 02:30 petang hingga 04:30 petang.
Bengkel Fizik1-700pxCikgu Mazrul dan pelajar sedang memberi perhatian kepada penceramah jemputan.
Bengkel Kimia2-750pxPara pelajar menjawab soalan-soalan yang diberikan.
Bengkel Kimia3-750pxPenceramah sedang menyampaikan syarahan.